KAKO PRODATI KRIPTOVALUTE NA DCX BANKOMATIMA


Ovaj članak ima za cilj pomoći osobama koje tek ulaze u svijet kriptovaluta, kako bi im se ponudilo što jednostavnije rješenje s kojim će uštediti vrijeme i novac. Idemo korak po korak.

Na DCX bankomatu možete prodati sljedeće kriptovalute: BITCOIN, LITECOIN i BITCOINCASH, a postupak je isti za svaku od njih. Cijeli proces se odvija u nekoliko jednostavnih koraka:


Korak 1:

Kada prvi put posjetite mašinu, na ekranu ćete vidjeti informacije o promocijama i ostalim ažuriranjima naše kompanije. Dodirnite bilo gdje na ekranu i dovest će vas do početnog zaslona. Za početak odaberi kriptovalutu koju želite prodati i kliknite na PRODAJ

Korak 2:

Nakon što odaberete Prodaj Bitcoin, zaslon će vas pitati koliko želite prodati. Za ovaj primjer odabrat ćemo do 100 KM. Na primjer, ako želite prodati Bitcoin u vrijednosti od 50 KM, odabrali biste tu opciju. Ako želite prodati više od 100 KM, možete odabrati drugu opciju.

Korak 3:

Nakon što odaberete PRODAJ, zaslon će vas pitati želite li da vam šaljemo SMS poruke o procesu transakcije. Ako želite da znate tačno vreme kada podizanje novca bude spremno izaberite DA

Korak 4:

Nakon što odaberete URAĐENO, DCX Bankomat će oštampati tiket sa QR kodom, adresom na koju trebate poslati tačan iznos odabrane kriptovalute sa vašeg digitalnog novčanika, količinom koju trebate poslati i upustvom kako poslati odabranu kriptovalutu. U našem primjeru ćemo koristiti Coinomi digitalni novčanik.

Skenirajte QR kod na tiketu i pošaljite odabranu kriptovalutu. Nakon što ste poslali određeni iznos kriptovaluta na dobijenu adresu bićete obaviješteni putem SMS poruke o podizanju novca. Sam postupak može potrajati do nekoliko minuta.

Korak 5:

Kada dobijete sms poruku da možete podići vaš novac na bankomatu, vratite se na početnu stranu odaberite kriptovalutu koju ste poslali izaberite opciju ,,KARTA ZA ISPLATU''.

Skenirajte QR kod sa dobijenog tiketa nakon čega će vam bankomat isplatiti vaš novac i odštampati račun za izvršenu transakciju.