KAKO DA INSTALIRAM COINOMI DIGITALNI NOVČANIK


Ovaj članak ima za cilj pomoći osobama koje tek ulaze u svijet kriptovaluta, kako bi im se ponudilo što jednostavnije rješenje s kojim će uštediti vrijeme i novac. Idemo korak po korak.

Na DCX bankomatu možete napraviti (odštampati) papirni novčanik za: BITCOIN, ETHERUM, LITECOIN, BITCOINCASH I DOGECOIN, a postupak je isti za svaku od njih. Cijeli proces se odvija u nekoliko jednostavnih koraka:


Korak 1:

Kada prvi put posjetite mašinu, na ekranu ćete vidjeti informacije o promocijama i ostalim ažuriranjima naše kompanije. Dodirnite bilo gdje na ekranu i dovest će vas do početnog zaslona. Za početak odaberi kriptovalutu koju želite kupiti i kliknite na KUPI

Korak 2:

Nakon što odaberete KUPI, zaslon će vas pitati koliko želite kupiti. Za ovaj primjer odabrat ćemo do 100 KM. Na sledećem ekranu odaberi NEMAM NOVČANIK a zatim skeniraj QR kod kamerom vašeg mobilnog telefona.

Korak 3:

Skeniranjem QR koda kamerom na displeju mobilnog telefona pojaviće se link za instalaciju. Klikni na link i instaliraj Coinomi novčanik a zatim otvori novčanik. Izgled novčanika imate dole na slici.

Korak 4:

Idite na Add Coins zatim izaberi coin sa liste i selektuj ga klikom na coin i dodajte u novčanik klikom na + .