KAKO DA DOBIJEM PAPIRNI NOVČANIK NA DCX BANKOMATU


Ovaj članak ima za cilj pomoći osobama koje tek ulaze u svijet kriptovaluta, kako bi im se ponudilo što jednostavnije rješenje s kojim će uštediti vrijeme i novac. Idemo korak po korak.

Na DCX bankomatu možete napraviti (odštampati) papirni novčanik za: BITCOIN, ETHERUM, LITECOIN, BITCOINCASH I DOGECOIN, a postupak je isti za svaku od njih. Cijeli proces se odvija u nekoliko jednostavnih koraka:


Korak 1:

Prilikom posjete DCX bankomata na početnom ekranu ćete pronaći informacije o promocijama i ostalim ažuriranjima naše kompanije. Za početak rada, dodirnite bilo gdje na početnom ekranu kako biste vidjeli koje kriptovalute vam stoje na raspolaganju. U ovom primjeru izabraćemo BTC. Pritiskom na BTC dobijate ispis usluga koje naši bankomati nude. Izaberite opciju KUPI

Korak 2:

Nakon što ste izabrali opciju ,,KUPI'' ponudiće vam se okvirno iznosi u BAM za koje želite kupiti BTC. Za iznose manje od 100 BAM nije potrebna nikakva identifikacija, pa ćemo izabrati tu opciju ovom prilikom. Kako je sljedeći korak skeniranje QR koda vašeg novčanika, u slučaju da isti nemate, na dnu ekrana vidjećete opciju ,,NEMATE NOVČANIK''. Pritiskom na navedenu opciju DCX bankomat će vam ponuditi nekoliko mogućnosti od kojih je posljednja ,,ODŠTAMPAJ PAPIRNI NOVČANIK''.

Korak 3:

Nakon što ste izabrali opciju ,,ODŠTAMPAJ PAPIRNI NOVČANIK'' bankomat će vam ispisati vaš papirni novčanik koji izgleda ka na fotografiji ispod a sadrži privatni kod i adresu novčanika.

Vaš papirni novčanik je spreman za korišćenje!

NAPOMENA: Pazite na svoj papirni novčanik. DCX ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju gubitka, uništenja ili trajnog oštećenja vašeg papirnog novčanika, niti ima mogućnost izdavanja vjerodostojne kopije.